ΕΠΟ: Όποιοι εξακολουθούν να καλύπτουν τον Μπαλτάκο είναι υπόλογοι σε κάθε Έλληνα φίλαθλο!

EUROKINISSI

Μια ολόκληρη βιομηχανία παραπληροφόρησης της ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης… ξεσκεπάστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσω ανακοίνωσης της ίδιας της ΕΠΟ! Αλήθεια, ο Τάκης Μπαλτάκος βρίσκεται ακόμη στη θέση του;

«Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δηλώνουν τυχεροί καθώς δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε αίθουσα δικαστηρίων, ούτε σε καρέκλα του ακροατηρίου. Η πιο στενή σχέση που είχα ποτέ με δικαστήρια ήταν ο… Μάτλοκ τα παλαιότερα χρόνια, και ο Τομ Κρουζ στη Φίρμα, τα κάπως πιο πρόσφατα.

Απ’ όσο γνωρίζω, όμως, κάθε φορά που μια δίκη ξεκινά, όσοι καλούνται να καταθέσουν ορκίζονται να πουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά, έχω να καταθέσω μια απορία: Όταν ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος «φυτεύτηκε» στην ΕΠΟ επενδύοντας στο διαχρονικό μίσος που τρέφει για τον Ολυμπιακό, ορκίστηκε να λέει… ψέματα και μόνο ψέματα;

Άρπαξε κανένα βιβλίο εκεί στο Πάρκο Γουδή και ορκίστηκε να μην πει ποτέ στους Έλληνες φιλάθλους ούτε… μισή λέξη αλήθειας;

Σχεδόν τριάντα χρόνια στο ποδοσφαιρικό κουρμπέτι έχω ζήσει και εξαρτώμενους από συμφέροντα προέδρους Ομοσπονδιών και παράγοντες «ταγμένους» στο σύστημα διαφορετικών ομάδων. Οι περισσότεροι όμως ήταν διακριτικοί, τουλάχιστον, σε επίπεδο αυτοπροβολής. Ήξεραν τι έκαναν και προσπαθούσαν να προκαλούν όσο το δυνατόν λιγότερο.  

Πρόεδρο Ομοσπονδίας με τέτοιο… εθισμό στην παραπληροφόρηση, συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι. Μπορεί η ικανότητα του Τάκη Μπαλτάκου στην παραπλάνηση να αποτελούσε όπλο του στα δικαστήρια. Δεν τον έχω ζήσει να αγορεύει και δεν μπορώ να αξιολογήσω τις νομικές του ικανότητες.

Ως φίλαθλος, όμως (αφήνω στην άκρη την ιδιότητα του δημοσιογράφου) δεν θυμάμαι παράγοντα να με αντιμετωπίζει ως πρόβατο και να θεωρεί ότι καθημερινά θα δέχομαι αμάσητο το σανό που μου σερβίρει!»

Ομολογώ πως όταν κατέθετα τις παραπάνω σκέψεις στο φύλλο της «Απογευματινής» που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής σε όλη τη χώρα, δεν περίμενα ότι μόλις λίγες ώρες αργότερα θα ερχόταν η ίδια η ΕΠΟ να επιβεβαιώσει λέξη προς λέξη το συγκεκριμένο κείμενο. Λέξη προς λέξη…

Φαινόμενα που έχουμε ζήσει ξανά και φαινόμενα… πρωτόγνωρα!

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο -και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό σε συλλογικό επίπεδο- δεν με σοκάρει πλέον απολύτως τίποτα. Τριάντα χρόνια στα γήπεδα ως επαγγελματίας δημοσιογράφος και καμιά δεκαριά ακόμη ως φίλαθλος και ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχω ζήσει τα πάντα. Βρωμιά, δυσωδία, υποκρισία, βία, τα πάντα. 

Αυτό που ζούμε, όμως, φέτος με την ΕΠΟ του Μπαλτάκου και του Μπένετ δεν έχει προηγούμενο. Όχι στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν κάποιοι παράγοντες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κάποιας ομάδας. Σοβαροί να είμαστε!

Όργια γίνονται στις περισσότερες Ομοσπονδίες εδώ και δεκαετίες και κυρίως σε αυτές που τσακώνονται τα βουβάλια του ελληνικού αθλητισμού. Σκοτωμός γίνεται για τον έλεγχο της διαιτησίας και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και στο πόλο και στο χάντμπολ. Παντού! Εδώ ο πόλεμος για τη διαιτησία μαίνεται και σε πολύ πιο πολιτισμένες, αθλητικά, ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Αγγλία έχουν γραφτεί μέχρι και βιβλία για τις σχέσεις του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τους διαιτητές. Στην Ιταλία, ρωτήστε τους αντιπάλους της Γιουβέντους. Στην Ισπανία, ακόμη και στις μέρες μας ο «πόλεμος» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ για τον έλεγχο της διαιτησίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ποτέ, όμως, στο παρελθόν δεν θυμάμαι Ομοσπονδία να έχει μετατρέψει σε δεύτερη φύση της την τόσο ξεδιάντροπη παραπλάνηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Των ΑΕΚτζήδων, των Αρειανών, των Ολυμπιακών, των Παναθηναϊκών, των ΠΑΟΚτσήδων, όλων των ομάδων! Ποτέ!

Η ευθύνη όσων επιτρέπουν πλέον στον Μπαλτάκο να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Να αναφέρεται μια Ομοσπονδία σε επίσημη αλληλογραφία με ξένους αθλητικούς οργανισμούς που δεν είχε συμβεί ποτέ! Να της ζητείται να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που η ίδια επικαλείται και να μην το πράττει, απλά επειδή δεν υπήρξαν ποτέ. Να υποστηρίζει δημόσια ότι έχει πραγματοποιήσει κάθε δυνατή προσπάθεια να φέρει elite διαιτητές, να πουλάει φούμαρα για οκτώ ολόκληρες μήνες σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και να φτάνουμε 31 Μαρτίου για να μαθαίνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ουδέποτε απευθύνθηκε στην UEFA για να ζητήσει τη βοήθειά της. 

Ειλικρινά, μετά τη δημοσιοποίηση της σημερινής εποστολής, ο Τάκης Μπαλτάκος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για ό,τι συμβεί στη συνέχεια των playoffs της Super League. Η ευθύνη θα βαραίνει πλέον όποιους επιτρέπουν σε αυτόν τον άνθρωπο να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουν να καλύπτουν μια ολόκληρη βιομηχανία παραπληροφόρησης που έχει στηθεί στο Πάρκο Γουδή. Είτε πρόκειται για ΠΑΕ, είτε για ιδιοκτήτες ομάδων, είτε για την ίδια την UEFA!

Δεν συμπεριλαμβάνω, πλέον, στους ενόχους της «σιωπηρής συγκάλυψης» του φαινόμενου Μπαλτάκου την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Τσέφεριν, συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να επιβεβαιωθεί το θέατρο σκιών που οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στον γκρεμό. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, και κυρίως όσοι… φύτεψαν τον Τάκη Μπαλτάκο στην ΕΠΟ είναι υπόλογοι απέναντι σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους! 

ΥΓ: Ένα λάθος διέκρινα απλά στην ανακοίνωση της ΕΠΟ: Την ημερομηνία! Έπρεπε να έχει εκδοθεί… Πρωταπριλιά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News