ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ 2-1 (5-3): Άντεξε στο θρίλερ και πέταξε για τους «16»

ΠΑΟΚ Μίντιλαντ Πήρε πρόκριση θρίλερ στα πέναλτι και είναι στους «16»

Σε μια από τις βραδιές «ακατάλληλες για καρδιακούς»ο ο ΠΑΟΚ επικράτησε στα πέναλτι της Μίντιλαντ με 5-3 και πέταξε για τους «16» του Conference League.  O ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, η Μίντιλαντ βρήκε το γκολ της ισορροπίας στο 80’ για να ακολουθήσουν 40 «στείρα» λεπτά μέχρι τα πέναλτι.  

Ιδανικό ξεκίνημα με πλασέ Ζίβκοβιτς και γκολάρα Βιεϊρίνια 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μίντιλαντ να αφήνει την κατοχή στον ΠΑΟΚ και να κλείνει τους χώρους στη μεσαία γραμμή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να ψάχνει τις μεγάλες πάσες στην πλάτη της άμυναν των Δανών, και στην αριστερή τους πλευρά. Τις δυο πρώτες φορές που η μπάλα πέρασε, ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε σε τελική προσπάθεια. Την τρίτη όμως, στο 20’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Τσόλακ να μην καταφέρει να πλασάρει αλλά όντας πεσμένος βρήκε τον τρόπο να κλωτσήσει τη μπάλα τόσο ώστε να φτάσει στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 26’, ο ΠΑΟΚ έβαλε μαξιλαράκι δυο τερμάτων με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να πιάνει ένα «κεραυνό» από το ύψος της αριστερής γωνίας της μεγάλης περιοχή. Το 2-0 δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τους Δανούς να συνεχίζουν να ψάχνουν την στιγμή τους και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τα ρήγματα στα άκρα. Η Μίντιλαντ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Παουλίνιο, μέσα στην περιοχή, να κοντράρει στο πόδι του Ίνκγασον και αλλάζει πορεία περνώντας δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Οπισθοχώρησε και δέχθηκε το γκολ στο 80’ 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Δανούς να έχουν τρία νέα πρόσωπα στην 11άδα. Η μια αλλαγή αφορούσε την άμυνα και τον αδύναμο κρίκο Ζουνίνιο και οι άλλες δυο τη μεσοεπιθετική γραμμή με τους Μάγιερ και Ντιρ να περνάνε στο ματς. Οι Δανοί πήραν μέτρα με τον ΠΑΟΚ να τους κρατά εκτός περιοχής, την ώρα που έψαχνε με βαθιές μπαλιές τον Τσόλακ. Στο 71’ πέρασαν στο ματς Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα με τον Λουτσέσκου να αλλάζει την αριστερή του πλευρά. Το παιχνίδι κυλούσε στην κόψη του ξυραφιού, με τη Μίντιλαντ να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και στο 80’ να βρίσκει το γκολ που έψαχνε, με το Χεγκ να κάνει το 2-1. Στο 81’ η Μίντιλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τη μπάλα από την κεφαλιά του Σβιατσένκο να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία με τον Τσόλακ στο 102’, καθώς ο Όλαφσον μπλόκαρε το σουτ του Κροάτη. Η τελευταία αλλαγή τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Σβαμπ στη θέση του Ζίβκοβιτς, σε μια προσπάθεια τόνωσης της μεσαίας γραμμής. Μέχρι να φτάσουμε στα πέναλτι, η μια ομάδα φοβόταν την άλλη και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους με τον μοναδικό τρόπο που έμενε.  

Τα πέναλτι

Τσόλακ, γκολ 1-0

Μάγιερ, απόκρουση Πασχαλάκη

Σίντκλεϊ, γκολ 2-0

Άντερσον, γκολ 2-1

Σβαμπ, γκολ 3-1

Ντιρ, γκολ 3-2

Μιτρίτσα, γκολ 4-2

Λιντ, γκολ 4-3

Κούρτιτς, γκολ 5-3

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90’ Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (103’ Σβαμπ), Αουγκούστο (74’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71’ Μιτρίτσα), Τσόλακ 

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’ Χεγκ), Γ. Άντερσον, Ίσακσεν (99’ Τσαρλς), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Παουλίνιο (46’ Ντιρ), Σίστο (46’ Μάγιερ), Μπρουμάδο (73’ Λιντ) 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News