Άρης: Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ... τουίταρε το φιλικό με τη Μακάμπι

Aris FC

Το διεθνές φιλικό του Άρη με τη Μακάμπι Χάιφα κατά του αντισημιτισμού σχολιάστηκε στον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ στο twiiter.

Ο στόχος επιτεύχθηκε. Το φιλικό του Άρη με τη Μακάμπι Χάιφα, που είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές στη Θεσσαλονίκη, την πόλη-σύμβολο για τον αντισημιτισμό, πέτυχε τον στόχο του

Η ΠΑΕ Άρης συγκεντρώνει μόνο θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία που πήρε, ενώ μετά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαίκής Ένωσης Μαργαρίτη Σχοινά και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραή΄… τουίταρε το φιλικό των δύο ομάδων!

Συγχαρητήρια από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Επίσης το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την ΠΑΕ Άρης και τη Μακαμπί Χάιφα για το δυναμικό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

«Ο Ελληνικός Εβραϊσμός χαιρετίζει την απόφαση των δύο ομάδων να παραχωρήσουν τα έσοδα του αγώνα υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, μια δράση μνήμης των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στα γερμανικά στρατόπεδα θανάτου.

Οι δύο ομάδες κατέδειξαν την ενεργή δέσμευσή τους στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού στα γήπεδα, στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του φανατισμού, του αντισημιτισμού και της βίας», αναφέρει στο μήνυμα του το ΚΙΣΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι της ΠΑΕ Άρης, της Μακάμπι Χάιφα και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της πόλης, που εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ποδοσφαιριστής της Μακάμπι Χάιφα στον τάφο του προπάππου του!

Συγκινητική ήταν και η ιστορία του 34χρονου ποδοσφαιριστή της Μακάμπι Χάιφα Ράμι Γκέρσον, που επισκέφθηκε τον τάφο του παππού του στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης. Ο προπάππους του ποδοσφαιριστή, Ράμι Σέμλα Μέιρ Γκέρσον, ήταν ένας από τους λίγους επιζώντες της κοινότητας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου και απεβίωσε στην ηλικία των 73 ετών, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1975.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News