ΑΕΚ: Σεμνά και ταπεινά το δόγμα Οφρυδόπουλου για τη Λεωφόρο

Οι διαπιστώσεις για τις δυνατότητες της φετινής ΑΕΚ έχουν εξαχθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, που συνοδεύτηκε και από τον αποκλεισμό στο κύπελλο και από το κάζο της Ευρώπης.

Είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες επιθετικά, αλλά είναι πλήρως αδούλευτη από τους προπονητές της και έχει τεράστιο ζήτημα με την ποιοτική επάρκεια των χαφ της. Και τώρα, στην έναρξη της διαδικασίας των πλέι οφ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ετοιμάζει διαφορετική προσέγγιση, που στηρίζεται στο δόγμα «σεμνά και ταπεινά».

Πως «μεταφράζεται» αυτό; Πως πολύ απλά, ο προπονητής της ΑΕΚ, γνωρίζοντας καλά τις αδυναμίες και τα κενά που έχει η ομάδα του και σχεδιάζει το ματς με αρκετά στοιχεία ρεαλισμού. Δεν πρόκειται να πάει σε ιδέες που οδήγησαν στο ναυάγιο της Λεωφόρου πριν από λίγες εβδομάδες, πρεσάροντας ψηλά τον αντίπαλο και ανεβάζοντας κοντά στη σέντρα την άμυνα του, αλλά θα περιμένει αρκετά πίσω, ώστε έτσι να μακιγιάρει κάποιες από τις δεδομένες αδυναμίες που υπάρχουν.

Ο στόχος της ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο, πως μπορεί να έχει μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα στην έναρξη της διαδικασίας, αλλά μπαίνει όντας στη χειρότερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση έναντι του ανταγωνισμού. Δεν έχει την ορμή που δείχνει ο Αρης επί των ημερών του Μπούργος, δεν έχει το αβαντάζ που η ίδια προσέφερε στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς, έχει τεράστιο θέμα στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αρα, το ζητούμενο για την ΑΕΚ σε μια σειρά αγώνων που θα είναι υψηλού επιπέδου, είναι να βγάζει κυνισμό και να είναι ουσιαστική στο παιχνίδι της. Σε αυτήν τη φάση, για την ΑΕΚ δεν είναι πια ζητούμενο να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να αποδείξει την όποια ποιότητα της, αλλά να πάρει τους βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι δεδομένο, πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει με όσα έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας φτωχό απολογισμό κόντρα στους ανταγωνιστές της.

Τα λάθη του Γιαννίκη

Οσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ να παίζει με τρομερή αφέλεια, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τον Οφρυδόπουλο. Σε εκείνο το ματς, ο Γιαννίκης – μολονότι δεν είχε διαθέσιμο (όπως και τώρα) τον Σιμάνσκι – δεν άλλαξε τη τακτική του προσέγγιση με βάση τα χαρακτηριστικά που έχει ο πιο «βαρύς» Σάκχοφ. Αντί να ψάξει εκείνος την κόντρα κρατώντας την πίεσή του πιο χαμηλά, έδωσε το δικαίωμα αυτό στον Παναθηναϊκό.

Εδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να βρει χώρο, να μην εγκλωβιστεί στο γνωστό του παιχνίδι με πολλές πάσες γύρω γύρω που συνήθως γίνεται ανούσιο και το πλήρωσε ακριβά. Η ΑΕΚ υπέστη διασυρμό και αν δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα ο Τσιντώτας, θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ. Κάτι που σημαίνει, ότι την Κυριακή η ΑΕΚ θα παίξει τελείως διαφορετικά, ώστε να μη δώσει δικαιώματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News